Er det bedst for mig at købe eller lease en elbil?

Er du på udkig efter en ny bil? Det kan være, at du har besluttet dig for, at du gerne vil skifte din benzinbil ud med en elbil. Elbiler er blevet ret populære, så du ser en del af dem ude på vejene. 

Hvis du har besluttet dig for, at du skal have en elbil, skal du ligeledes finde ud af, om du skal købe eller lease bilen. Der er fordele og ulemper ved begge dele, så det handler i bund og grund om dine præferencer. Læs mere om elbil leasing her.

Vælg den rette leasingform for dig

Ønsker du at lease en elbil, skal du finde ud af, hvilken leasingtype der er den rette for dig. Du kan nemlig vælge mellem flere forskellige leasingformer. Eksempelvis kan du tage et kig på både privatleasing og flexleasing.

At privatlease betyder, at du betaler en fast ydelse hver måned ud fra dit kørselsbehov. Ydelsen påvirkes også af eventuelle tilkøb. Når leasingperioden er færdig, er det leasingfirmaet, der finder ud af, hvad der skal ske med selve bilen.

Flexleasing er derimod en mulighed, der kan sammenlignes en smule med et billån. Dog er der fordele i forhold til det økonomiske med denne leasingform. Når du flexleaser, undgår du nemlig at betale elbilens fulde registreringsafgift. Det er værd at have in mente.

Det er alfa og omega at kende til de forskellige leasingtyper, når du skal finde ud af, om du skal købe eller lease en elbil. Det kan hjælpe med at træffe den helt rigtige beslutning for dig, din økonomi og dine behov.